Nääs Ridcenter

Ridanläggningen Nääs Ridcenter ligger vid Nääs slott, med vacker natur, många ridvägar och betesmarker omringat av Sävelången. Vi förfogar över en stallbyggnad från tidigt 1800-tal, ett ridhus, två grusbanor och ett flertal rasthagar. På Nääs har det funnits ridskoleverksamhet sedan början av 1970-talet. Hösten 2015 övertogs verksamheten av en ny ideell förening; Nääs Ridförening som lagt ut driften av ridskola och uthyrning av stallplatser till HS Häst. För att få rida på anläggningen och i verksamheten krävs det att man är medlem i föreningen. Kom gärna och hälsa på oss i stallet om du vill titta på hästarna eller kanske är sugen på att börja rida.

Nääs Ridförening

Nääs Ridförening är en ideell idrottsförening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Idag är vi 300 medlemmar i alla åldrar och kunskapsnivåer. Tillsammans med HS Häst erbjuder vi ridutbildning för vuxna och barn. Vår ungdomssektion håller i många aktiviteter under året för barn och ungdomar. Föreningen jobbar för att alla skall känna sig välkomna till stallet och den fantastiska miljön som omger oss. Vi strävar efter att skapa en trygg och öppen miljö för barn och ungdomar att utvecklas i tillsammans med vuxna och djur. Glädje, gemenskap, engagemang och utveckling är viktiga ledord för oss!

HS Häst

Hans Engberg och Sara Engberg Weimen på HS Häst har tillsammans lång erfarenhet av att arbeta med hästar och ridutbildning. Hans är utbildad hippolog - stallchef/unghästutbildare, ridlärare och C-tränare i fälttävlan och har många års erfarenhet utomlands som beridare. Han brinner för att utveckla fälttävlan och unghästkunskapen på Nääs. Sara har utbildning som ridlärare och har stor erfarenhet av ridskolor, undervisning och har även jobbat som veterinärassistent. Hennes "skötebarn" är framförallt Ponnykul - ridning för små barn där man får lära sig om hästen från grunden. I verksamheten går hästar och ponnyer som är i olika storlekar, åldrar och utbildningsnivåer. Ridutbildningen är till för alla åldrar och nivåer i dressyr, hoppning och fälttävlan.